July 2, 2018 - Comments Off on Intervju: Jimmy Sjödén – 100 dagar

Intervju: Jimmy Sjödén – 100 dagar

Sommaren är verkligen här. En tid för euforiska låtar som konserverar tid och rum. Låtar som beskriver exakt känslan i att vara nykär på en brygga, vid en inlandssjö och livet är sådär sockervaddslätt. Den här intervjun handlar om en sommarlåt, Gävlesonen, låtskrivaren, musikbolagsägaren och producenten Jimmy Sjödén som är en del av Evelyn Örebros verksamhet. I dagarna släpptes singeln 100 dagar en sommarlåt som har det där gyllene glittret över sig.

Hur skrev du låten?
Låten är en ungdomsromantisk gestaltning av att kastas fram och tillbaka mellan de där stora känslorna. Frustrationen, rastlösheten och den plötsliga euforin när kvällshimlen blir rosa. ”Livet borde vara mer som färgen på himlen när solen går ner”. Låten är ett energipiller för gråa dagar när vardagen gör sig påmind. Jag skrev den just en sån dag, hemma vid köksbordet i lägenheten, när vardagen och rastlösheten trängde sig på. Jag satt och funderade på vad jag egentligen hade gjort det senaste året. Bitvis hade det varit helt okej, bitvis hade jag dragit täcket över huvudet och somnat om, men största delen av tiden hade jag bara vandrat runt och känt mig allmänt vilsen.

Vem/vilka är Jimmy Sjödén & Skimmer?
Jimmy Sjödén & Skimmer består av Johan Kegg (piano), Joel Larsson (trummor), Johan Balder (gitarr), Sofie Wältare (synth), Tim Johnsson (bas) och Jimmy Sjödén (sång & gitarr). Jag skriver låtarna, men alla i bandet är med och formar dem i replokalen och i studion. Tillsammans gör vi låtarna levande. Vi står för skimrande popmelodier där vemod och förhoppningar möts. Textförfattandet är väldigt viktigt för mig. Jag sysslar med vardagsbetraktelser och försöker hela tiden fånga dem i mina texter. Jag vill skriva om det fina i det lilla, som människor förhoppningsvis känner igen sig i. Det där som bränner till på riktigt. Skivan är mixad och mastrad av Tim Johnsson.

Vad är på gång framåt för dig/bandet?
Nu närmast har vi gig i Sthlm 28 juni, på PSB. Sen släpps en till singel mot slutet av sommaren, följt av nya albumet senare i höst. Det känns väldigt bra, ser verkligen fram emot det här skivsläppet. Vi har hållt på låtarna länge nu, de är på bristningsgränsen.

Vilken låt är sommar för dig?
Håkan (Hellström) släppte ”Försent för edelweiss” våren 08 när jag gick på gymnasiet och stod inför min första festivalsommar. Peace and Love-festivalen och alla bra band samlade på ett och samma ställe. Håkan avslutade allt. Hela den skivan är sommar för mig, men om jag ska välja en låt så är det ”Tro och tvivel”.

Lyssna på singeln 100 dagar på Spotify följ äventyr med Jimmy Sjödén & Skimmer på deras Facebook-sida.

Published by: Micke in Akter, Intervju

Comments are closed.