October 26, 2020 - Comments Off on Intervju: J. Pxblo

Intervju: J. Pxblo

Hos Evelyn Västerås hittar vi samarbetet med JuanPablo Schroder aka J. Pxblo. I samtalet nedan får vi en inblick i nya videon om maktkampens dragkamp. En videokonst med finess och humor som sitt främsta vapen.

Vem är J. Pxblo och och vilken musik skapar du?
Jag är en grabb från Colombia som drömmer om att starta en engelsk våg inom den svenska musikindustrin. Och det är också därför mina låtar är enbart på engelska! Jag bor i Västerås just nu men har planer på att flytta till Stockholm inom det kommande året och ge detta mitt bästa!

Nyligen släppte du/ni musikvideon till låten ”Heey!” – berätta om processen – Hur skapade ni musikvideon?
Yess, jag och XDiomari är nära vänner och detta är bland våra första projekt tillsammans (men absolut inte den sista).

Medan vi spelade in låten så la både XDiomari och Victor Fariña (verksamhetsutvecklare Evelyn Västerås, reds. anm.) märke till min adlib där jag säger "pew pew" och då sa dem att det hade vart coolt att filma videon i en Laserdome-lokal. Jag höll med och kontaktade lokalen dagen efter. Manuset var simpelt, vi ville göra den med en story men ändå så att den är rolig att kolla på och därför fick vi idéen att vara "ovänner" i videon. När vi väl hade manus så skrev jag till David, som gör sjuka videos och därifrån så planerade vi vidare.

Se videon J. Pxblo featuring XDiomari framför låten Heey!

Videon känns ganska rå men ändå med glimten i ögat, är det meningen? Vad handlar låten/videon om?
Kortfattat så är det jag och mitt gäng mot XDiomari och hans gäng där vi ska gå genom en slags trekamp som börjar med dragkamp, sedan ett Uno-spel och sist inne på Laserdome. Vi ville inte få det och se ut som andra videos med bara en massa pengar, tjejer och droger för vi tycker sånt är väldigt basic nuförtiden. Vi vill bara göra nya grejer och inte härma någon annan.


Vilken resurser/utrustning hade ni i skapandet av videon?
David som filmade jobbar i ett företag som har med filmning och liknande så han har en massa kamera- och ljusutrustning som gjorde allt så mycket bättre.

Stillbild från videon på scenen "dragkampen". Videoproduktion av Watermark Media Lab

Vad betyder samarbetet med Evelyn för dig/er?
Samarbetet jag har med Evelyn gör mig mycket och jag tror inte att jag hade kunnat skapa någon låt alls om inte Victor hade hjälpt mig med studion, beats, tips osv. Jag ser Victor lite som en mentor som alltid får mig att testa nytt.

Stillbild från videon och scenen "UNO-spelet". Videoproduktion av Watermark Media Lab

Vad är på gång framåt?
Jag har faktiskt två till osläppta och färdigställda låtar som också kommer komma med musikvideo. En utav dem är No Reply (ute nu!) och är nog bland mina bästa låtar hittills! Ska också försöka uppträda på Cityfestivalen Mimerscenen i Västerås ännu en gång och försöka få så många lyssnare som möjligt!

Vilka tre tips skulle du vilja skicka med till de artister/personer som tänker att det är sjukt svårt och dyrt att skapa en video?

Mina tre tips skulle nog vara att:

  1. Kontakta folk och försöka ha ett möte med dem så att ni båda har samma vision, då brukar det bli enkelt med videon.
  2. Kolla runt bland vänner om någon har en bra kamera man kan filma med, många utav mina videos är gjorda med mycket hjälp från vänner.
  3. Känner du att det är för svårt och dyrt med musikvideo så går det alltid att hitta tips-videos på YouTube på hur man kan göra det på egenhand eller liknande. Och våga testa nya grejer hela tiden!!!

Följ och peppa!
Producent och musikproduktion: Victor Fariña
Videoproduktion: Watermark Media Lab
Regisserad av J. Pxblo, XDiomari och David Sturesson
Video presenterad i samarbete med Connexion Rap West
Instagram: @j.pxbloo @xdiomari @__victorfarina__ @daviidsturesson @watermarkmedialab @connexionrapwest

Published by: Vic Skoglund in Akter, Intervju

Comments are closed.