Highlights 2018

Independence
Amanda Lindeberg

Instagram: @amandalinde

Vem är Amanda och vilken musik skapar du?

Amanda Linde är en låtskrivare och artist från Stockholm. Jag är uppväxt med en musiker till pappa och därför har det varit en stor del av mitt liv så länge jag kan minnas. Små konserter på tunnelbanan som fem åring till att jag satt hemma varje dag och spelade in när jag sjöng Hallelujah. Jag började skriva egna texter när jag var runt åtta år men var inte förens typ två år sen som jag började ta kontakt med folk och skicka runt lite saker jag skrivit. Så man kan väl säga att jag började satsa på riktigt för 2-3 år sedan. Min största inspiration är Dua Lipa men lyssnar också en hel del på Christina Aguilera, Ariana Grande och Demi Lovato.

Musiken jag gör är inom genren pop och mina låtar handlar väldigt mycket om me myself and I och mycket girlpower och att vara självständig. När jag skapar något tar jag inspiration från mina idoler och blandar det med något jag själv skulle säga eller tycka.

Om du blickar tillbaka på 2018, vilka är dina tre highlights från ditt musikskapande?

Något jag är extra stolt över är antalet låtar jag skrivit i år, det är sjukt många och jag tror verkligen på att några av dom är riktigt bra. Sen finns det andra saker också så som en del spelningar jag haft. Det är inte ofta som jag själv kollar tillbaka och tänker på vad jag gjort, men finns en del saker detta år! Sen måste jag såklart få med att jag fick tillgång till en egen studio i år, på Evelyn och det har underlättat  så mycket.

Vilken låt/release under 2018 önskar du att du själv skrivit? Varför? 

Svår fråga då jag typ säger så om varje låt jag verkligen verkligen tycker om men jag måste säga Forgive me - Clara från hennes nya album, så sjukt bra låt och känns som något jag skulle kunna skriva haha!!

Vad ser du fram emot 2019? Vad vill du skall blir sant med din musik 2019?

Det jag mest ser fram emot är att släppa min debutsingel som kommer komma någon gång under 2019, vilket kommer bli det största hittills inom min musikkarriär. Sen vill jag såklart fortsätta jobba hårt inom musiken nästa år och bara skriva skriva skriva massa nytt!

[unex_ce_button id="content_p7jkv9qf1" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="18px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#6e377b" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://evelyn.kulturens.se/index.php/highlights-2018/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]Fler highlights![/ce_button]