Highlights 2018

Fantasivärldens hövdingar
Baruk Khazad

Vem är Baruk Khazad och vilken musik skapar ni?

Baruk Khazad är världens hårdaste dvärgmetal band. Vi skapar musik som låter skägg, mjöd och yxa och täcker in allt från striderna med orcer och troll på fältet till stopen med dryck på efterfesten. Eller varför inte en semester med lite alvslakt bara för kul? Eller en episk berättelse om dvärghövdingens sons mandomsprov eller att återta det som rättmätigt är ditt från födsel men som du bestulits på? Nedsmetade med kol i grottmiljö med runstenar kantade av warbanners ställer vi på en fläskig show i fantasins värld där publiken blir en del av dvärgklanen. Musikaliskt B stämt och hammrande men i helheten något unikt och medryckande, stenhård musik som man blir glad av!.. det är Baruk Khazad!

Om ni blickar tillbaka på 2018, vilka är era tre highlights från musikåret? 

1) Spelningen på sabaton open air! Responen var verkligen helgrym och det kändes som vi på riktigt hörde hemma där, ett sprängfullt publikområde och en publik som gav tillbaka lika hårt som vi gav dem!

2) Att äntligen få göra en fullstor festivalscensproduktion i hemstaden på Luleå Hamnfestival. Med nyinköpt fullstor backdrop, våra warbanners, rätt stageplot med risers, eldkorgar och pyroshow fick vi äntligen visa hembyggden att vi menar allvar!

3) Releasen av Hidden In Runes. Efter många år av medlemsbyten har vi äntligen landat i en 4-man sättning som känns helt rätt. Det nya röstsoundet föll rätt på plats och skivan blev bättre än vi kunnat tro och definierade dvärgmetalsoundet och den grund vi bygger vidare från!

Vilken musikhändelse har betytt mycket för er under året? Varför? 

Här blir det svårt att svara från bandets perspektiv då vi inte pratat ihop oss om detta och jag måste svara nu för att hinna... Jag får svara spelningarna vi fick se efter våran egen på sabaton open air med Trollfest/Svartsot/Tyr. Band som vi har mycket gemensamt med på olika sätt och det gav inspiration både vad man kan göra musikaliskt men också showmässigt. Sen gav det även lite perspektiv på att det finns gränser även med humor i vår musik och show som inte bör passeras om man fortfarande vill bli tagen seriöst. Bra för avvägningen och balans i hur vi tar vårat koncept framåt.

Vad ser ni fram emot 2019? Vad vill ni skall bli sant med er musik 2019? 

Jag hoppas på en fullspäckad festivalsommar och även en kortare utlandsturné. Mer scentid för dvärgarnas yxor helt enkelt! 😀

[unex_ce_button id="content_p7jkv9qf1" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="18px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#6e377b" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://evelyn.kulturens.se/index.php/highlights-2018/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]Fler highlights![/ce_button]