August 23, 2021 - Comments Off on Intervju: Funk-Viol

Intervju: Funk-Viol

Hos Evelyn Göteborg hittar vi samarbetet med producenten och artisten Funk-Viol aka Karin Bengtsson. Funk-Viol skapar rap på svenska i ett landskap av soul och släpiga beats. Nyligen tilldelades Karin och hennes label stöd från Kulturrådet för musikutgivning. I den här intervjun kollar vi av hur en gör en ansökan egentligen?

Grattis till kulturstöd från Kulturrådet! Vilket stöd sökte du och vad sökte du för?
Jag sökte deras stöd för musikutgivning för släppet av mitt senaste mixtape ”Men D Lugnt!”, som kom i maj i år. Tekniskt sett är det inte jag utan labeln On-Axis som ger ut min musik som ansökt och fått bidraget.

Många tycker det är krångligt och svårt att söka stöd och bidrag, vad är din erfarenhet? Hur la du upp processen med ansökan?
Vill bara säga först och främst att min erfarenhet på området är inte särskilt stor! Har sökt kanske två-tre bidrag tidigare bara. Så allt jag säger är bara utifrån mig själv. Det finns säkert mycket mer fakta där ute att ta reda på för den som letar.

Personligen har jag inte tyckt det varit så svårt eller krångligt att söka bidrag, jag tycker det brukar vara tydliga kriterier kring vem som får söka, hur man ansöker, praktiska detaljer och så vidare. Det svåra är väl att få reda på var det finns pengar att söka! Jag har nog fått reda på var man kan söka pengar från att hört talas om det i mitt nätverk snarare än att typ hitta på Google, det verkar svårt men det går säkert om man vet hur man gör. Alltså jag tänkte väl att det är viktigt att man kan förklara sin konstnärliga idé på ett sätt som kan förstås av någon som aldrig tidigare hört talas om mig eller min musik.

Lyssna på Funk-Viol på Spotify

Jag tror det är bra om man kan se sig själv utifrån, sätta sig själv i ett sammanhang och se vilken roll man spelar där och så. Samtidigt känns det inte kul att skriva en ansökan som bara är till för att pleasa en jury, för min del känner jag iallafall att jag måste kunna vara hundra procent mig själv även i en formell grej som en ansökan om bidrag.

Artwork till albumet "Men D Lugnt!"

Har du tips på andra stöd att hålla koll på för musikskapare?
Jag vet att Västra Götalandsregionen har en veckas residens på Kosteröarna för utveckling av sin musik, om man vill skriva eller repa eller så, som man kan söka, det låter najs. Kanske finns fler såna typer av stöd där ute att söka. Jag tycker annars stödet man får från studieförbundet Kulturens och Evelyns verksamhet är grymt och mitt tips är väl att ta vara på såna slags stöd och människorna som jobbar med det liksom.

Videon "RING MIG EFTER JOBBET"

Vad är på gång framåt för dig?
Jag har haft lite sommaruppehåll med musiken och har ingen konkret plan om vad som kommer härnäst ännu. Jag släppte ganska nyligen en musikvideo som jag filmat och klippt på min telefon, min ambition är att utveckla den visuella sidan av artisteriet lite mer så har tänkt att jag ska försöka fördjupa mig lite i vad man kan göra för koolt och roligt med videos.

Kolla in
Funk-Viol på Instagram
Funk-Viol på Spotify
Sök stöd från Kulturrådet
Kulturens kompetenscheckar till ledare

June 22, 2021 - Comments Off on Intervju: Rashy K

Intervju: Rashy K

Hos Evelyn Västerås hittar vi samarbetet med artisten Rashy K. Många bra saker är i rullning efter senaste EP-release Celebration och vi stannade upp i ett samtal om musik i spel, om att gå sin egna väg och där tydliga mål nu ger resultat!

Vad är på gång hos Rashy K?
Jag har ett samarbete på gång i hemlandet Uganda. De senaste åren har jag fokuserat på min internationella tillvaro och sound, därav Celebration Epn. Jag släpper 2 singlar denna månad och först ut är låten Im blessed ft Ziza Bafana. En grym dancehallåt med en av de bästa musikerna i Uganda sen hoppas jag att det räcker ett bra tag framåt så jag kan fortsätta på min internationella grej. 

Lyssna på Rashy K och EPn Celebration

Du har med en låt i spelet NBA 2021 – berätta om detta! Wow. Hur landade du detta grymma?
Ja, det stämmer. Fortfarande helt sjukt även för mig men jag är tacksam att det hände mig! Låten heter "Im ready" från Epn Celebration jag släppte i  augusti 2020. Jag kan än idag inte berätta exakt hur det gick till men jag marknadsförde Epn som aldrig förr och jag tror låten hamnade hos rätt person någonstans i världen och de hörde av sig från NBA/2K Sports (reds. anm.: spelutvecklare med fokus på basketspel) and the rest is history....

Vilka är dina tre bästa erfarenheter från arbetet med din musik så här långt?
Ja, det stämmer. Det här är så kul för att jag säger något annat hela tiden när jag får den här frågan haha men det är nog för att musikindustrin är aldrig den samma och jag är en sån som lär mig saker hela tiden så att man har nya möjligheter för nya resultat. 

När du skapar musik så behöver du inte vara ett proffs på något utan lita på dig själv i allt du gör mer än någon annan, för bara du kan ge de resultat DU vill. Gällande marknadsföring och releaser, gör Spotify-grejen och social media-aktiviteter som alla gör nu förtiden men försök lista ut något andra inte gör, whatever, så att musiken hamnar hos en stor folkmassa. Allt handlar om att få folk att lyssna på låten och hur du når ut med den. Skapa en "viral moment" och sist men inte minst, försök utbilda dig om musikbranschen hos tex DMG Education, de har onlinekurser om musikbranschen mm. 

Lyssna!
Spotify: Celebration EPn och singeln Im ready
Youtube: Im ready

Häng med!
www.Instagram.com/officialrashyk
www.facebook.com/officialrashyk
www.twitter.com/officialrashyk

May 21, 2021 - Comments Off on Intervju: The Oldsfire Band

Intervju: The Oldsfire Band

Hos Evelyn Malmö hittar vi samarbetet med bandet The Oldsfire Band. Vi knackade på hos bandets låtskrivare Andreas Hasselgren och ställde några nyfikna frågor om skaparprocessen och arbetet med nya singeln.

Vilka är The Oldsfire Band och vilken musik skapar ni?
Vi är ett band från Oskarshamn i mörkaste Småland och spelar någon slags americana/ alt-country musik. Vi började med att spela countrycovers av johnny cash mfl. och hade mycket spelningar på fester och bröllop osv. men nu har vi gått över till egna låtar som jag skriver. Jag bor i Malmö och det var så jag kom i kontakt med Upsweden som det hette först, och nu Evelyn då..  

Vad är på gång just nu för er?
Vi har släppt en första singel som heter "Pale White Hand", och den har hamnat på rotation på P4 Kalmar och i studentradion, och vi hoppas förstås att den kommer spelas av fler radiostationer. Sen ska vi fortsätta släppa låtar framöver, vi spelade in fyra låtar för några månader sedan i en studio på folkhögskolan i Oskarshamn. Vi har material till ett helt album, men det är svårt att få tid att repa och spela in när jag bor i Malmö och dom andra i Småland, innan reste jag upp rätt ofta men inte sedan corona kom..      

Lyssna på första singeln "Pale White Hand".

Berätta kort om skaparprocessen bakom låten ”Pale White Hand” – hur skrev ni låten? Vad handlar den om?
Låten handlar om förlorad kärlek som alla andra countrylåtar.. Och är skriven på tågresor genom skogarna i Småland. Det är kreativt att åka tåg länge för mig, man hinner tänka. Jag skrev låten för kanske 10 år sen eller mer, men gjorde en refräng till den för kanske nåt år sen och då kändes den mer färdig. Sen repade vi in den med bandet, och hittade på lite gitarrslingor och arrangemang i replokalen.

Lyssna på singeln One Out of Many på Spotify

Vad betyder samarbetet med Evelyn för er?
Det är jättebra att kunna dela tankar och få tips på saker som hur man ska marknadsföra sin musik. Jag gör ju allt sånt själv och det är inte så kul men det är ju så branschen ser ut om man är indieartist, och ibland kan man behöva stöttning. Tidigare hade jag också replokal genom Evelyn, också otrolig tillgång, särskilt i Malmö där det är helt omöjligt att hitta replokal annars.

Följ och lyssna på mer musik av The Oldsfire Band på Spotify.

February 25, 2021 - Comments Off on Spaning: Har knapparna blivit fler?

Spaning: Har knapparna blivit fler?

I krisens spår har knapparna blivit fler. Knapparna om att ge en gåva till välgörenhet eller till artisterna själva. Många kulturutövare går på knäna och det är många akter inom Evelyn som vittnar om att det är svårt att betala hyran trots ”sjukt många streams”. Vi kikade vidare på stöd och alternativa betalningsmodeller.

Spotify började nyligen med knappen ”ge en gåva” och de är tydliga med att 100% av intäkterna går till den eller det du vill stötta. Den här knappen har många artister nu nyttjat till att fans kan stötta deras musik, genom att ge en gåva till dem. Knappen kan självklart pekas mot välgörenhetsorganisationer också, som det nog var tänkt från början. Flera svenska kommersiella artister har text pekat knappen till att stötta t. ex. Musikerförbundets krisfond.

Fansen vill stötta
Knappen blev så tydlig, att fans vill stötta banden och artisterna de älskar. Särskilt i denna svåra tid av pandemi. De vill att strömningar av musik skall innebära pengar till dem. Så att de överlever och skapar mer musik! Crowdfunding är inget nytt men att de letar sig in på Spotify är en nyhet.

En akt inom Evelyn som satsat på och haft stora framgångar med crowdfunding är Hanna Ögren, sångerska, låtskrivare och kulturentreprenör. Förutom workshops i crowdfunding delar nu även Hanna med sig av sina erfarenheter och kunskaper i ett öppet nätverk för musiker. Syftet är att fler kan lära av modellen och att det kan bli en viktig inkomstkälla för dig. Gå med i Facebook-gruppen här.

En annan tjänst som seglat upp starkt är Patreon där fans kan ”prenumerera” på ett artistskap för att hen skall ha förutsättningarna att skapa nytt! Rap-drottningen M.I.A säger “I like the idea of Patreon because it’s really simple and it’s about bringing things back to artists making art.”

Har du andra tips på initativ och alternativa lösningar som funkar för dig? Dela gärna dina tankar med oss på Evelyns Insta och Facebook.

January 26, 2021 - Comments Off on Intervju: Lisa Wanloo

Intervju: Lisa Wanloo

Lisa Wanloo, fotograf Jenniann Johannesson

Hos Evelyn Göteborg hittar vi aktsamarbetet med artist och låtskrivare Lisa Wanloo. Ständigt aktuell och nyfiken på berättelserna djupt inne i våra kroppars slutna rum. Vi dyker in i processen bakom senaste släppet, pratar inspiration och vikten av tid och reflektion i skapandet. Och såklart en drös tips!

Vem är Lisa Wanloo och vilken musik skapar du?
Hmm, svårt att säga.. Det jag åtminstone vet om mig själv nuförtiden mer är att jag alltid varit en person som funderat, grubblat och känt efter mycket. Jag har alltid varit intresserad av djupet i människor och mig själv. Så utifrån det tror jag att jag verkligen behöver få utlopp för allt det där eftersom det känns onaturligt för mig att inte uttrycka mig på nåt sätt, och det blev musik och särskilt sången, texter kämpar jag med.. Min musik är och kommer förmodligen alltid vara ganska naken och ärlig eftersom att något annat känns konstigt. Så jag skulle nog säga att jag är en grubblande person som gör musik som speglar mina olika känslor och tankar. Jag tror mitt sound kan pendla pga det. Rent konkret så skulle jag nog säga att jag dras en del till det som är mörkare.

Nyligen släppte du singeln ”Darker / Hear” – berätta om skrivprocessen?
Darker skrev jag på Hönö hos min mamma på en skruttig gitarr som knappt gick att stämma, jag var sjukt ledsen då. Det jag ville få ur mig var att jag hade svårt att handskas med känslan av att bli lämnad eller sårad av människor man tycker väldigt mycket om, och att det kan göra att man nästan blir rädd för att bli lycklig för känslan av tomhet är också närvarande. Jag behövde sätta ord på det. Hear skrev jag hemma på soffan på min gitarr, då testade jag en ny pedal som lät nice så när jag tog vissa toner så lät det rätt gött tyckte jag själv, så jag tänkte att det får bli så. Jag kan ha väldigt mycket ångest kring att skapa så Hear är lite en förklaring till mig själv att man gör så bra man kan med det man har så får det helt enkelt vara så, det var ganska befriande.

Vilken utrustning/instrument/musikprogram återkommer du ofta till i ditt skapande? Vad kan du inte vara utan osv…?
Jag återkommer ofta till gitarren men är mitt uppe i att försöka lära mig program och försöker leta lite ljud genom pedaler och annat, jag är rätt ny i det tekniska men skulle nog säga att jag inte vill vara utan distpedal än så länge. Jag har testat att ha med trummis på mina låtar live och det var helt nytt för mig. Det känns jätte kul! Så det kommer nog ge lite mer i utvecklandet tänker jag.

Se Lisa Wanloo framföra och berätta om låten "Darker" live i Story of the song

Vad har coronakrisen inneburit för ditt skapande?
Framförallt har det inneburit att man inte kan spela så mycket live, och att det blir mer livesessions och sådär, så ibland spelar man bara för typ 2-3 pers med kamera och sådär och det tyckte jag var rätt jobbigt i början och visste inte riktigt hur jag skulle handskas med, det blev så konstigt att gå in i känslan. Det blir ju också lugnare så man kan lägga lite tid på att lära sig annat men jag kan tycka att man saknar livemusiken för egen inspirationen också. Det ger mer än vad jag i alla fall har fattat innan.

Vad är på gång framåt för dig?
Jag kämpar på med ett kommande album! Men allt tar alltid längre tid än vad man tänkt och jag kan nog känna att jag är mitt uppe i nåt slags letande i vad jag vill göra och hur jag vill att det ska låta. Vi har lite spelningar också framöver vilket jag inte trodde så det är kul! Men fokus ligger ändå på ett album.

Vilka tre tips skulle du vilja dela med dig av till de som känner sig parkerade i sitt skapande?
Först och främst att inte anklaga sig själv för det eller försöka pressa fram för mycket. Utan försöka ta en paus. Ibland kan man ju bli lite väl frustrerad och mer hysterisk när allt bara låter fel och man är totalt oinspirerad men försöka låta det vara lite och göra annat som kan ha med musiken att göra. Jag har gjort så att jag börjar läsa sånt som intresserar mig mer i de lägena, kollar intervjuer med folk som pratar om kreativitet, kollar film och försöker prata med andra hur dem upplever sin egen process i skapande, det har varit lärorikt för mig och det är också intressant, försöka leta ny musik är ju också en väldigt bra grej eller testa ett nytt instrument. Men framförallt att inte börja tycka att man är sämst i världen bara för det, vilket jag märkt att jag själv och många andra känner när man fastnar.

Lyssna på Lisa Wanloo på Spotify och följ på Instagram
Kolla in fler fina foton av fotografen Jenniann Johannesson Instagram

December 18, 2020 - No Comments!

Musikaldax!

Titta på musikalen "Vägar som möts" på YouTube

Wow! Ett fantastiskt fint samarbete mellan Valdemarsro gymnasium och projektet Låt med mig resulterade i denna underbara musikal. Eleverna i musikalgruppen har varit med och skapat denna musikal och nu är det äntligen dags för er att få se den. Eleverna kommer ni att få se som animerade 8-bitars karaktärer. Musiken går i samma anda. Evelyn Malmö har varit stöd i musikproduktionen!

Låt med mig är ett treårigt Arvsfondsprojekt där Kulturens är projektägare. Projektets syfte är att ge ungdomar med kognitiva funktionsskillnader tillfälle att uttrycka sig och utvecklas genom musikskapande.

October 26, 2020 - Comments Off on Intervju: J. Pxblo

Intervju: J. Pxblo

Hos Evelyn Västerås hittar vi samarbetet med JuanPablo Schroder aka J. Pxblo. I samtalet nedan får vi en inblick i nya videon om maktkampens dragkamp. En videokonst med finess och humor som sitt främsta vapen.

Vem är J. Pxblo och och vilken musik skapar du?
Jag är en grabb från Colombia som drömmer om att starta en engelsk våg inom den svenska musikindustrin. Och det är också därför mina låtar är enbart på engelska! Jag bor i Västerås just nu men har planer på att flytta till Stockholm inom det kommande året och ge detta mitt bästa!

Nyligen släppte du/ni musikvideon till låten ”Heey!” – berätta om processen – Hur skapade ni musikvideon?
Yess, jag och XDiomari är nära vänner och detta är bland våra första projekt tillsammans (men absolut inte den sista).

Medan vi spelade in låten så la både XDiomari och Victor Fariña (verksamhetsutvecklare Evelyn Västerås, reds. anm.) märke till min adlib där jag säger "pew pew" och då sa dem att det hade vart coolt att filma videon i en Laserdome-lokal. Jag höll med och kontaktade lokalen dagen efter. Manuset var simpelt, vi ville göra den med en story men ändå så att den är rolig att kolla på och därför fick vi idéen att vara "ovänner" i videon. När vi väl hade manus så skrev jag till David, som gör sjuka videos och därifrån så planerade vi vidare.

Se videon J. Pxblo featuring XDiomari framför låten Heey!

Videon känns ganska rå men ändå med glimten i ögat, är det meningen? Vad handlar låten/videon om?
Kortfattat så är det jag och mitt gäng mot XDiomari och hans gäng där vi ska gå genom en slags trekamp som börjar med dragkamp, sedan ett Uno-spel och sist inne på Laserdome. Vi ville inte få det och se ut som andra videos med bara en massa pengar, tjejer och droger för vi tycker sånt är väldigt basic nuförtiden. Vi vill bara göra nya grejer och inte härma någon annan.


Vilken resurser/utrustning hade ni i skapandet av videon?
David som filmade jobbar i ett företag som har med filmning och liknande så han har en massa kamera- och ljusutrustning som gjorde allt så mycket bättre.

Stillbild från videon på scenen "dragkampen". Videoproduktion av Watermark Media Lab

Vad betyder samarbetet med Evelyn för dig/er?
Samarbetet jag har med Evelyn gör mig mycket och jag tror inte att jag hade kunnat skapa någon låt alls om inte Victor hade hjälpt mig med studion, beats, tips osv. Jag ser Victor lite som en mentor som alltid får mig att testa nytt.

Stillbild från videon och scenen "UNO-spelet". Videoproduktion av Watermark Media Lab

Vad är på gång framåt?
Jag har faktiskt två till osläppta och färdigställda låtar som också kommer komma med musikvideo. En utav dem är No Reply (ute nu!) och är nog bland mina bästa låtar hittills! Ska också försöka uppträda på Cityfestivalen Mimerscenen i Västerås ännu en gång och försöka få så många lyssnare som möjligt!

Vilka tre tips skulle du vilja skicka med till de artister/personer som tänker att det är sjukt svårt och dyrt att skapa en video?

Mina tre tips skulle nog vara att:

  1. Kontakta folk och försöka ha ett möte med dem så att ni båda har samma vision, då brukar det bli enkelt med videon.
  2. Kolla runt bland vänner om någon har en bra kamera man kan filma med, många utav mina videos är gjorda med mycket hjälp från vänner.
  3. Känner du att det är för svårt och dyrt med musikvideo så går det alltid att hitta tips-videos på YouTube på hur man kan göra det på egenhand eller liknande. Och våga testa nya grejer hela tiden!!!

Följ och peppa!
Producent och musikproduktion: Victor Fariña
Videoproduktion: Watermark Media Lab
Regisserad av J. Pxblo, XDiomari och David Sturesson
Video presenterad i samarbete med Connexion Rap West
Instagram: @j.pxbloo @xdiomari @__victorfarina__ @daviidsturesson @watermarkmedialab @connexionrapwest

August 13, 2020 - Comments Off on Intervju: Lucie

Intervju: Lucie

Fotograf Mathe Veian

Hos Evelyn Malmö hittar vi samarbetet med akten Lucie! Lucie är en tjeckisk-finsk låtskrivare, sångare och musiker som hittat sitt kreativa hem i Malmö.

Vem är Lucie och vilken musik skapar du?
Jag är låtskrivare, sångerska och pianist. Jag kommer från Tjeckien men har bott i Finland hela mitt vuxna liv. Nu är jag bosatt i Malmö sedan 2016 och jag är så himla glad att jag flyttade hit. Det har inspirerat mig att skapa så mycket musik. Min senaste singel Hands on me, handlar precis om hur det kändes att flytta till Malmö. 

Mitt första år här var tufft och denna låt beskriver hur jag letade efter nya 'connections' och kände mig ensam ibland. Jag har spelat in och mixat låten själv, vilket jag är stolt över. Jon Rinneby har mastrat den och gett mig rådgivning när jag mixade. Om jag inte hade gått med i Evelyn vet jag inte om jag hade släppt låten, medlemskapet har hjälpt mig! 

"Det är en ösig och feel-good-låt som jag hoppas många kan relatera till."

Vad är på gång i ditt låtskrivande/musikskapande just nu? Och om du blickar framåt?
Jag ska spela in en skiva i sommar. Min musik är organisk och progressiv pop. Jag blandar akustiska element med syntar och rock'n'roll-ös med emotionella melodier. 

Förutom egen musik skriver jag också mycket Kpop. Det hittade jag här i Sverige och jag passar perfekt för det. Hoppas jag sätter någon låt snart 🙂

Finns det något särskilt i din låtskrivarprocess som du ofta återkommer till? Plats, utrustning, teman, eller annat? 
Jag älskar att skriva texter som inte handlar om romantisk kärlek. Jag tycker det är viktigt att ta upp massa konstiga ämnen.

Bild från albuminspelning i Singalverket Studio

Har den speciella tid vi lever i just nu med coronapandemi påverkat ditt arbere på något vis? Hur i så fall?
Jag har blivit av med tre spelningar så det är tråkigt men den här tiden har sina positiva sidor också. T.ex. jag skriver mer. Folk har mer tid och är pepp på samarbete. Det funkar bra online. Jag hoppas på att göra ett live-gig online snart.

Vilka tre tips/erfarenheter skulle du vilja skicka med till den som sitter fast i sitt låtskrivande? 
Våga leka loss, skoja till det, "gör fel". Det blir mycket bra av det!


Följ och kolla in mer om Lucie här:
Hemsida, Facebook och Instagram

Lyssna på singeln 'Hands on me' på Spotify

May 5, 2020 - Comments Off on Intervju: Maydar

Intervju: Maydar

Klipp från videon Rinse & Repeat

Hos Evelyn Stockholm hittar vi samarbetet med artist och musikskapare Maydar! Aktuell med video och en hel del ny musik i vår. Det går knappt att sluta dansa men vi pausade låten "Rinse & Repeat för en stund och kollade av med Maydar, hur skrev du låten?

Vem är Maydar och vilken musik skapar du?
Maydar är jag! En artist, låtskrivare, producent och DJ som oftast skriver låtar om relationer, hämnd och destruktiva mönster.

Nyligen släppte du singeln + tillhörande video till låten ”Rinse & Repeat” – berätta om processen – Hur skrev du låten? 
Jag skrev faktiskt första versen & pren på tunnelbanan här i Stockholm, fick bara texten och idéen till mig helt plötsligt på en resa från Mariatorget till Sätra. Sen skrev jag klart den när jag va piss-sjuk under en session i London med producenten Measure For Measure. Helt ärligt var jag verkligen trött på mitt egna beteende under den tiden så hade väldigt mycket tankar i kroppen, så låten skrev i princip sig själv. Sen lade MFM sjukt mycket inspirerande ljud och ackord i låten som jag verkligen resonerade med, så det hjälpte ju! 

Hur förstärker det visuella språket i videon låtens tema/budskap/berättelse? Berätta gärna om idéerna bakom videon och hur du genomförde dem 🙂 
Allt jag ville är att videon skulle vara jävligt EXTRA, typ som en LCD-psykos i pop format, eftersom att det är så jag känner att livet känns ibland och framför allt kände jag så när jag skrev den här låten. Sen har jag och Lucas Cuesta Pena (ska tilläggas att han verkligen gjorde videon medan jag kom med feedback och idéer) jobbat fram temat med blommorna och färgerna allt eftersom. Blommorna står för att de liksom vissnar och dör om vartannat, liksom en själv. 

Vilken utrustning/instrument/musikprogram/ljud återkommer du ofta till i skapandet av din musik? 
Utöver min röst, som är mitt viktigaste instrument, så använder jag typ alltid Addictive Keys, Decapitator från Soundtoys och en preset i Logic som heter Trap Bass. Sen brukar jag ofta lägga in en egen inspelad sampling av en rulltrappa när jag börjar ett nytt projekt för den ger mig vibe 🙂 

Om man känner sig isolerad och rastlös tycker jag man ska ta den här tiden att lära sig en ny synth/ett nytt program eller kanske nörda in sig i ett nytt instrument. 

Har coronavåren påverkat ditt arbete på något vis? Hur i så fall? Har du några tips till den som känner sig ”isolerad” i sitt kreativa skapande just nu?
Jag skulle åkt och skrivit låtar/haft möten i LA och Mexico under hela april, så det sög ju att det blev inställt. Sen har jag inga DJ-gigs längre. Men helt ärligt så känner jag mig fett skonad om man tänker på läget just nu. Om man känner sig isolerad och rastlös tycker jag man ska ta den här tiden att lära sig en ny synth/ett nytt program eller kanske nörda in sig i ett nytt instrument. 

Vad är på gång framåt för dig? 
Jag släpper min nästa singel, FDRDT, den 29e april vilket ska bli skoj. Utöver det försöker jag bara ta en dag i taget och inte stressa upp mig för vad som händer i världen just nu. 


Mer Maydar hittar du här:
Instagram.com/maydarmusic
Facebook.com/maydarmusic
Maydar på Spotify

March 19, 2020 - No Comments!

Tips: Kultur och virus

Foto av Daria Shevtsova

Kulturen flyttar ut på nätet, och musiken är inget undantag. När vi inte kan, och heller inte borde, uppsöka offentliga platser med större folksamlingar är det avgörande att vi hittar andra sätt att mötas och skapa musik på.

Kulturbranschen drabbas hårt men som tur är finns det alternativ till hur vi kan skapa och uppleva kultur på. Digitala plattformar blir än mer avgörande en tid framåt för samarbete, förändring och skapande. Nedan tipsar vi om tre bra digitala initiativ på internet för att stötta skapandet och kulturen framåt i en tid då hemmaplan skall fylla många syften. Keep up the good!

Bring it home – streama dina konserter
Med det nya initiativet Bring it Home 2020 ska artister som fått sina konserter inställda på grund av coronaviruset kunna direktsända livemusik till sina fans och ta betalt för dem. Alla som ser de direktsända spelningarna uppmuntras till att swisha eller sätta in pengar på ett konto som sätts upp för detta ändamål.

Mer info om Bring it Home
Se även Corona Concerts

2) Videosamtal – Håll kontakten med ditt team, bandet
och din Evelyncoach
Fortsätt skapandet i digitala rum. Få feedback på dina låtar, skicka ljudfiler och skriv ny musik tillsammans. Det kommer såklart inte i närheten av det fysiska mötet men det är absolut ett alternativ till att hålla skapandet och din processen igång! Det kan vara via videosamtal på din smarta telefon eller tjänster som Google Meet (ett enkelt program som inte kräver någon plug-in, licens eller programvara, Skype, Zoom med flera!

3) Köp och sälj musik
Det dyker upp många olika idéer och initativ för att klara sin vardag som kulturarbetare i kölvattnet av coronaviruset. För de som kan är det toppen att stötta dina favoritartister och vänner så de överlever då livescenen i princip försvunnit på en vecka. Uppmana att streama musiken och konserter, är du artist/band sälj av äldre skivor och merch som blivit liggande och sälj curratade playlists. Många filmskapare köper låtar till reklamfilm och det finns plattformar/bibliotek där du kan sälja låtar för detta endamål så som Envato Music men du kan såklart ta kontakt med filmskapare och reklambyråer direkt.

Och, inte minst – ta hand om dig!