Highlights 2018

Koalor och streams
Christoffer Wadensten

Om du blickar tillbaka på 2018, vilka är dina tre highlights från ditt musikskapande?

Det är mycket som har hänt under 2018. Massa fina spelningar, Men jag tror min största highlight måste varit när jag spelade i Australien. Har aldrig varit så långt borta förut och det var en märklig upplevelse att möta en massa människor på andra sidan jorden – som redan hade en egen relation med min musik. Vi sålde ut på ett par dagar och jag fick äntligen klappa koalor, doppa fötterna i Stilla Havet och se operahuset i Sydney.

Jag är också väldigt glad att min EP Meadows – The Only Boy Awake nådde några milstolpar, bl.a. passerade den 20 miljoner streams på Spotify, och jag skrev på ett nytt skivkontrakt med ett bolag i New York.

Vilken låt från 2018 önskar du att du själv skrivit? Varför?  

Jag har i stort sett inte lyssnat på nån ny musik eller gått på konserter i år, förutom på festivaler där jag själv spelat. Så jag drar en joker och säger att jag önskar jag skrivit No Hard Feelings av The Avett Brothers, även om den släpptes 2016. Har lyssnat mycket på den låten och det är nog det vackraste som skrivits om döden. 

Vad ser du fram emot 2019? Vad vill du skall bli sant med din musik 2019?  

Jag ser fram emot att släppa ny musik och har en jättefin Europaturné bokad. Har ett riktigt bra team runt mig nu som bokar konserter och ett bolag väntar på att jag ska skicka dem mina första singlar. Det gäller bara för mig att få ur mig en riktigt bra skiva så finns det ett gäng härliga människor som vill få den att flyga. Även om det är spännande att tänka på alla möjligheter som ligger redo så önskar jag allra mest att jag ska lyckas fånga min musik i studion och släppa ifrån mig ett album som jag är riktigt stolt över. Det är mycket viktigare än om någon faktiskt kommer att lyssna på det.

[unex_ce_button id="content_p7jkv9qf1" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="18px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#6e377b" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://evelyn.kulturens.se/index.php/highlights-2018/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]Fler highlights![/ce_button]