Highlights 2018

Dadlar på IKEA
Ernie Prophet

Spotify – Facebook – Instagram

Vem är Ernie Prophet och vilken musik skapar du?

Ernie Prophet är mitt extroverta alterego. Det är all skit som jag aldrig får ut ur huvudet i vanliga fall. Jag som person är väldigt sluten och introvert och analyserar min omgivning i panik. Ernie Prophet är den paniken. För mig är det terror och skräck att skrika ut något utan att ha räknat ut alla konsekvenser. Men allt är okej, så länge det rimmar. Och numera gör jag det konstant och får betalt för det… Tyvärr är det oftast i mat och parkering.

… Jag heter Ernie och är instrumentalist, vokalist, producent och låtskrivare. Främst rappar jag och spelar trumpet tillsammans med Rani Mitra. Hon är dessutom min själsfrände och hela min familj. Vi har skapat min artist Ernie Prophet, och Belle Marcelle, som Ranis artist heter. Utöver det skriver vi även till film, reklam, toplines m.m.

Om du blickar tillbaka på 2018, vilka är dina största highlights från ditt musikskapande?

Det har  hänt jääääävligt mycket fett detta året. 2018 började vi fan leva på riktigt. I Januari skakade vi hand, sa upp oss, sålde allt oviktigt och nördade loss. Nu är det december och jag tror inte det har gått åt helvete ännu..? Visst har vi missat en del näringsämnen och soltimmar, men släppen, spelningarna och alla timmar i hype var helt klart värt det. 

En bländande highlight var när vi släppte “Dadlar på IKEA”. Dels för resultatet och den feta responsen… Men främst för arbetsprocessen och den extrema glädjen när vi skrev den. Det bästa var nog när vi mitt i inspelningen ringde Ranis mamma för att dubbelkolla så att vi var på rätt sida: satir eller rasism?

Det vackraste minnet var i Maj. Jag blev bokad till Flygarns Haga på Avenyn. När det väl var dags att köra igång fick arrangören ett frispel och vägrade släppa in min publik… Först ändrade han åldersgränsen till 23 år, men när vi lyckades komma runt det, så bestämde han att det var dress-code och mina fans i Adidas fick inte komma in. Det hela slutade lyckat, när Johannes Dunst lyckades smuggla ut ett par byxor till killen som fick byta om i buskarna och sedan sitta bredvid sin nyfunna vän (som satt i kalsonger resten av spelningen.) Kontrasten emellan våra motgångar och vad vi alla lyckades bygga ur det, gjorde den kvällen till ett av mina käraste minnen. Att rappa framför en publik i kalsonger är den enda rimliga konsekvensen av en dress-code.

[unex_ce_button id="content_p7jkv9qf1" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="18px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#6e377b" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://evelyn.kulturens.se/index.php/highlights-2018/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]Fler highlights![/ce_button]