Highlights 2018

Väderfenomen och postrock
Indiekid Aurelia

Facebook – Spotify

Vilka är Indiekid Aurelia och vilken musik skapar du ni?

Indiekid Aurelia är ett Umeå-band som gör svensk indiepop med inslag av postrock. Mark spelar trummor, Magdalena spelar bas och Amanda spelar gitarr och sjunger.

Om ni blickar tillbaka på 2018, vilka är era tre highlights från musikskapandet?

1) När vi under våren bestämde oss för att fortsätta med bandet efter en paus och gå in helhjärtat för det. I och med det skrev vi låten Skymningstimma som blev den sista låten som fick ingå i vårt vädertema och albumet Meteorologen. Det gick väldigt enkelt att skriva låten och det känns som att vi hittade hem i vårt sound att det flytit på bra med projektet sedan dess.

2) Studioinspelningen av Meteorologen på Zebra studios tillsammans med Milad Becky, som verkligen lyckades fånga vårt sound. Det var intensivt men väldigt roligt att äntligen få föreviga låtarna som vi arbetat med i över två år.

3) Vår releasefest för albumet som ägde rum på Fabriken i Umeå där även Jesper Johansson, LJUNG och Kungens rider spelade. Det som till en början skulle vara en liten fest i en lägenhet med några vänner växte till ett spektakel med uppemot 200 personer. Vi är jätteglada att det var så många som nappade. Världens bästa kväll!

När vi spelade i Skellefteå på Trästockfestivalen blev vi väldigt inspirerade av band som Pale Honey, Hey Elbow och The Hanged Man. En spelning som verkligen bländade oss var Holy Now, som dessutom släppt en fantastisk skiva i år. Det är kul att falla för musik som både är ny och nära, man blir liksom mer inspirerad när det känns att kulturen lever.

Vilken musikhändelse har betytt mycket för er under året? Varför? 

Vi har under året skrivit nya låtar som vi tycker om supermycket, med ett sprillans nytt tema! Alla tre tycker att det roligaste momentet med att ha ett band är att vara i skrivandeprocessen så vi är jättepeppade på att färdigställa dom och börja spela in allt nytt under 2019.

[unex_ce_button id="content_p7jkv9qf1" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="18px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#6e377b" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://evelyn.kulturens.se/index.php/highlights-2018/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]Fler highlights![/ce_button]