Highlights 2018

Vyn från berget
Johan Åslund

Spotify – YouTube

Vem är Johan och vilken musik skapar du?

Jag är en byspoling från Hofors i Gästrikland som numera är bosatt i Stockholm. Här spelar jag i bandet Mount Morning med mina vänner Jack och Calle. Vi brukar säga att vi har en fot i popvärlden men rör oss i rock och soul samtidigt som vi drar in mycket dansgoda takter med mycket fokus på texter.

Om du blickar tillbaka på 2018, vilka är dina tre highlights från ditt musikskapande?

1) Absolut högst står vårat första singelsläpp. Vi började officiellt spela med varandra för runt ett år sen. Och i mars började vi spela in en singel som vi sedan släppte den den 10e maj. Det var en riktigt go känsla. Vi fick en riktig rivstart och det var fantastiskt härligt med all hjälp vi fick med den.

2) I Februari kom vi på en rolig grej att försöka få en spelning på Storsjöyran som helt färskt och oetablerat band och det lyckades vi med till 80%. Vi lyckades få till en spelning under Yran-veckan men inte riktigt in på själva festivalområdet. Så det var också helt klart en highlight att stå där och lyckas komma så långt på så lite tid och till nästa sommar siktar vi på att komma hela vägen in på festivalen!

3) Som sista måste jag säga att det som står ut extra mycket under 2018 är våran första spelning för sommaren i maj i samband med singelsläppet. Vi spelade på PSB i Stockholm och det var fullt hus med vänner och oväntat mycket människor vi aldrig träffat förut så vi hade en oförglömligt svettig och härlig spelning!

Vilken låt/release under 2018 önskar du att du själv skrivit? Varför? 

Oh svår fråga! Jag tror jag Charles Bradleys nya album Black Velvet. De försöker skapa ett sound från 60-tals soulen men ändå med nya visioner. Jag gillar när band och artister lägger energi på att hitta sitt sound i inspelningar och vågar gå ifrån standarden.

Vad ser du fram emot 2019? Vad vill du skall blir sant med din musik 2019?

Vi håller just nu på att spela in en 5-låtars EP så den vill jag defenetivt får klart och släppa ut i vida världen och lyckas få till en spelning på Storsjöyran igen. Men rent allmänt vill jag lyckas nå ut mer och synas. Vi har spenderat ett år med mycket arbete med singlar och hemsidor osv. Så nu till nästa år vill jag att spela och vara ute och ha kul!

www.mountmorning.com

[unex_ce_button id="content_p7jkv9qf1" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="18px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#6e377b" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://evelyn.kulturens.se/index.php/highlights-2018/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]Fler highlights![/ce_button]