Highlights 2018

Ensamvarg i reverblandskap
Julia Heberling

SpotifyFacebook – YouTube

Vem är Julia Heberling och vilken musik skapar du?

Jag är en Malmöbaserad musiker som under artistnamnet Drawing Maps gör drömsk, bitterljuv singer-songwriter-pop med elektroniska inslag. Ljudbilden består förutom en Nico-påminnande sång av reverbstöpta gitarrer, vemodiga klaviaturmelodier, syntstråkar och elektroniska beats. Jag skriver, producerar och spelar in musiken själv i min hemmastudio. När det kommer till själva skrivandet och inspelningen av musiken är jag lite av en ensamvarg, men när jag spelar live består Drawing Maps av ett troget gäng grymma musiker som jag har förmånen att få spela tillsammans med.

 Om du blickar tillbaka på 2018, vilka är dina tre highlights från musikskapandet?

När jag blickar tillbaka på just 2018 så har det varit ett tufft år eftersom min vän och fantastiska trummis/slagverkare Micke gick bort efter en kort tids sjukdom. Vi var mitt uppe i att repa inför en releasefest för min nya EP när han insjuknade och då lades allt på is. Det har tagit tid för oss andra i bandet att få upp orken och lusten att komma igång igen, men det har vi gjort nu under hösten och det känns som årets största ljusglimt - att vi kunnat bearbeta sorgen genom musiken, hitta tillbaka till spelglädjen och nu i princip är färdigrepade inför releasen i januari. Andra fina stunder var när Drawing Maps omnämndes i Sydsvenskans "Mitt Malmöljud" och när låtarna på kommande EP:n hade blivit färdigmastrade och helt klara för släpp.

Vilken release under 2018 önskar du att du själva skrivit? Varför?

En av årets grymmaste releaser är enligt mig "7" av Beach House, ett genomgrymt album av ett band som ständigt utvecklas men som ändå behåller sitt karaktäristiska sound som en röd tråd. Favoriter är L'Inconnue och Lemon Glow. Jag älskar att lyssna på deras låtar med bra hörlurar och full uppmärksamhet och uppleva hur de byggs upp lager för lager med snygga pads, harmonier och den där mixen av organiska trummor och stelbenta trumkomp från vad som låter som de billiga casiosyntharna som jag lekte runt med som barn.

Vad ser du fram emot 2019? Vad vill du/ni skall blir sant i ditt skapande/med din musik 2019? 

I januari 2019 släpper jag min nya EP vilket vi firar med releasespelning på Grand Öl&Mat i Malmö den 19 januari. Det kommer att bli en grym kväll! I samband med det släpps också en video till en av låtarna, "Snow": en super-8-kornig resa genom sepiafärgade minnen gjord av Björn Wahlström. Efter detta ser jag fram emot att börja skriva nytt material igen och utforska vilka oskrivna låtar som ligger redo att mejslas fram.

[unex_ce_button id="content_p7jkv9qf1" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="18px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#6e377b" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://evelyn.kulturens.se/index.php/highlights-2018/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]Fler highlights![/ce_button]