Highlights 2018

Den rätta stämningen
Karin Åberg

Vem är Karin Åberg och vilken musik skapar du?

Karin Åberg är uppvuxen i Älvsbyn, norra Norrbotten. Som musikproducent/låtskrivare konstnär, författare och pedagog har hon alltid många projekt igång. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Piteå och Linneuniversitetet i Växjö. Under åren har hon producerat musik för film, reklam, symfoniorkester, kör och popmusik. Hon har släppt album och en singel med sin egen popmusik och samarbetat med internationella musiker, bland andra världsartisten, trumslagaren och kompositören Bill Cobham.

"Min musik, och framförallt popmusiken, har beskrivits som eklektisk med poetiska texter blandat med böljande tongångar, vackra arrangemang och stark närvaro. Som helhet strävar jag alltid efter att hitta det där lilla extra som fångar känslan för att skapa den rätta stämningen. Min målsättning är att beröra och inspirera”.

Om du blickar tillbaka på 2018, vilka är dina tre highlights från ditt musikskapande?  

Under 2018 har jag mest jobbat med en barnbok med musik som också är ett läromedel för Förskola. Boken innehåller musik i blandade genrer, tonarter och taktarter. Jag har även utformat en föreställning för barn som bygger på boken och i våras blev den antagen som akt av Norrbottenmusiken, vilket innebär turné under hösten 2019. 

Vilken musikalisk händelse har betytt mycket för dig under året? Varför? 

Jag har även undervisat i musik vid Umeå universitet och jag kände mig otroligt stolt när jag hade lyckats få ihop mitt videoseminarie i hur man arrangerar en poplåt för stråkkvartett. Innehållet var baserat på en egen låt som jag arrat. Att undervisa ger väldigt mycket tillbaka i och jag blir själv inspirerad av eleverna.

Vad ser du fram emot 2019? Vad vill du skall bli sant med din musik 2019? 

2019 finns det mycket att se fram emot! Min bokrelease, PR-arbetet inför den, turnén med boken på Förskolor via Norrbottensmusiken, nya gig/spelningar tillsammans med nya musikkontakter och förhoppningsvis även några nya singlar. Mitt mål är att sprida min musik både i Sverige, men även internationellt. Jag håller på att översätta boken till Japanska, så tanken är att släppa den i Japan. Det känns mycket spännande och inspirerande!

Musik och video med Karin Åberg:

Musikklipp barnmusik
https://soundcloud.com/karin-aberg/mix-ellen-och-lisa-pa-upptacktsfard

Klipp från kommande Musikföreställning ”Ellen och Lisa på upptäcktsfärd”
https://youtu.be/QrLUp8eM1gg

Musikvideo WINTERCHILD
https://youtu.be/981KVNop5No

Falling For You
https://soundcloud.com/karin-aberg/falling-for-you/s-lFz1G

Klipp från Föreställning ”Ellen och Lisa på upptäcktsfärd” med Symfoniorkester
https://youtu.be/WNcTqSkgd5U?t=496

[unex_ce_button id="content_p7jkv9qf1" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="18px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#6e377b" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://evelyn.kulturens.se/index.php/highlights-2018/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]Fler highlights![/ce_button]