Highlights 2018

Näringsrik hubb
Mattias Edfast

Verksamhetsutvecklare på Evelyn i Piteå

Om du blickar tillbaka på 2018, vilka är dina tre highlights från verksamheten i Piteå?

1) Samarbetet med Piteå Dansar & Ler där vi tillsammans med festivalen och lokala företag genomför projekt där vi lyfter kreatörer inom den kulturella näringen, dvs musikakter, dansakter och övrigt inom folkhälsa.  Totalt sett så har vi tre scener under 3–4 festivaldagar där det visas upp fantastisk kultur från i första hand Norrbotten.

2) Jag vill även lyfta fram Music Meetup och Manifest on Tour som är musikbransch-events där musiker, arrangörer, låtskrivare, producenter, ljudtekninker mm som får chansen att nätverka och skapa arbetstillfällen och nya samarbeten med varandra.

3) Slutligen viill jag lyfta fram våra lokaler som just nu börjar se slutet på vår renoveringen där framförallt studion får ett rejält lyft med ny akustikbehandling och en hel del nya roliga prylar som vi tror kommer lyfta alla inspelningar och öka kreativiteten i Piteå.

Vilken låt under 2018 önskar du att du själv skrivit?

Jag har börjat om att skriva musik för cirka 3–4 år sedan efter att jag haft en längre paus med mitt egna skapande, om jag måste välja en låt från 2018 som jag önskar att jag skrivit så får det bli någon från Billboardlistan=), vet inte vilken och det spelar inte så stor roll men en artist jag gärna skulle skriva tillsammans med är Ed Sheeran och Bon Iver.

Vad ser du fram emot 2019? Vad vill du skall blir sant på Evelyn Piteå 2019?

Jag vill att 2019 ska bli året där någon eller helst några utav våra akter får ett genomslag nationellt eller internationellt,  just därför att jag ser hur mycket jobb och tid de lägger ner på sina drömmar, samt hur jäkla mycket bra musik som finns inom Evelyn. Jag tror att det kommer att skapas ännu mer musik hos oss 2019 nu när vi får en uppdaterad studio vilket jag hoppas kan leda till de ovan nämnda.

[unex_ce_button id="content_p7jkv9qf1" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="18px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#6e377b" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://evelyn.kulturens.se/index.php/highlights-2018/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]Fler highlights![/ce_button]