Highlights 2018

Från videon för "Äventyr" med Barnet. Foto: Anthony Tian

Nya svängrum
Petra Svanström

Verksamhetsutvecklare på Evelyn i Umeå

Om du blickar tillbaka på 2018, vilka är dina tre highlights från verksamheten? 

Evelyn Umeå har fått ett rejält lyft i lokalen efter en omfattande ombyggnation! Vi har tex fått ett helt nytt kök och ett nytt kontrollrum så det känns magiskt. Vi är stolta över ett nytt samarbete med en gymnasieelev som heter Ellen Järvholm. Hon har startat ett UF-företag och driver en podcast som heter I Världens Skugga och handlar om jämställdhet och rasism. Viktiga frågor som behöver lyftas fram och arbetas ännu mer aktivt med och vi hoppas att Ellens grymma initiativ kan inspirera och engagera andra.

Vilken låt/release under 2018 önskar du att du själv skrivit? Varför?

Låten Äventyr med artisten Barnet. Jag bara älskar allt med den här låten. Vilda västern möter sagornas värld. Den fina texten, arret, stämmorna, dynamiken. Det känns lite som att jag flyger när jag lyssnar på låten. Superbra jobbat av Barnet! Big ups! Lyssna på låten på Spotify eller se musikvideon på YouTube.

Vad ser du fram emot 2019? Vad vill du skall blir sant på Evelyn Umeå 2019?

Det är en hel del roliga saker på gång som jag inte riktigt kan outa än, men jag ser verkligen fram emot att förverkliga de idéer vi jobbat med under 2018! Det jag vill ska bli sant är att vi ska kunna erbjuda ännu mer intressanta happenings som boostar alla delar i musikskapandet nästa år.

[unex_ce_button id="content_p7jkv9qf1" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="18px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#6e377b" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://evelyn.kulturens.se/index.php/highlights-2018/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]Fler highlights![/ce_button]