Highlights 2018

Magi i midnattsol
Shanti Milagro

InstagramYouTube

Vem är Milagro och vilken musik skapar du?

Milagro är en Svensk-Kubansk artist, låtskrivare, rappare och producent från Norrbotten’s Luleå. Skapar Svensk HipHop med influenser av allt från Trap till Dancehall, Afro, RnB, och Pop.

Om du blickar tillbaka på 2018, vilka är dina tre highlights från ditt musikskapande?

Släppte första musikvideon De Sista, som visuellt var en hyllning till magin som en Lulsåsommar erbjuder. Låten själv var ett viktigt konstaterande om mig som person och artist, var jag vill nå, och vilken inställning det kräver från mig. Videon har streamats 25 000 gånger på YouTube och uppmärksammades av Svensk HipHopelit som tex. Allyawan och Random Bastard’s egna Cleo; en annan highlight är när samma låt lyftes fram i radio och spenderade några veckor inom topp 5 på P3 Osignat topplistan. Sista höjdpunkten var nog att bli inbjuden att uppträda på Manifest on Tour — ett resande showcase anordnat av Manifest (Svenska Oberoende Musikproducenter) för att lyfta fram lokala talanger inför deras stora gala.

Vilken musikhändelse har betytt mycket för dig under året? Varför?

Något av det bästa som hände musiksverige i 2018 var att Umeå’s Fricky slog igenom. Det gav stor impact på mig av flera olika nivåer; delvis är det spännande att ett Hip Hop niche med tydliga tropiska/Karibiska influenser börjar ta mer plats — det visar nog att jag är påväg åt rätt håll med den musiken jag skapar. Och dessutom är det uppmuntrande och inspirerande att se en annan independent Hip Hop artist från Norrland ta Sverige med storm. Sånt händer inte varje dag.

Vad ser du fram emot 2019? Vad vill du skall blir sant i ditt skapande/med din musik 2019?

I 2019 vill jag fortsätta pusha framåt, utvecklas, lära känna mig själv mer, spela in och släppa mer musik; vill fortsätta lyfta fram inte bara mig själv, men andra talanger som finns i min hemstad. Luleå är redo för sitt moment inom svensk Hip Hop.

[unex_ce_button id="content_p7jkv9qf1" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="18px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#6e377b" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://evelyn.kulturens.se/index.php/highlights-2018/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]Fler highlights![/ce_button]