Highlights 2018

En magisk kväll på Vespertine.

Magiskt på Vespertine
Stina Svensson

Verksamhetsutvecklare på Evelyn i Örebro

Om du blickar tillbaka på 2018, vilka är dina tre highlights från verksamheten? 

Det är svårt att välja bara tre. Verksamhetsåret 2018 har varit fantastiskt, med många framgångar, stora som små, för våra akter. Det största för mig är att se hur akterna växer, att få finnas med och peppa och stötta. Ett exempel från 2018 är Lovisa Krantz, som tagit stora kliv vad gäller såväl låtskrivande och produktion som självförtroende. Underbart att se! Jag vill också lyfta Låtskrivarcentrum som en positiv kraft inom Evelyn, Örebro. Tove Quick som ledare var verkligen ett vinnande koncept, och ett rejält lyft för de akter som deltog. Sist men inte minst vill jag nämna höstens satsning, Vespertine. En underbar mötesplats för musik och konst, med föreläsningar av Christoffer Wadensten och Jimmy Sjödén, och framträdanden av bland andra Meadows, Anna Fogel och Tarek Abu Hammoud. Magiskt!

Vilken låt under 2018 önskar du att du själv skrivit? Varför?

Favoriten från 2018 är The Woman Downstairs av Tina Dico. Den släpptes visserligen 2014, men jag upptäckte den i somras, och tycker att den är helt makalös. Texten, harmoniken, stämmorna, enkelheten och rakheten. Låten har gått på repeat i omgångar, och hamnade överst på min Spotify-topplista för 2018. Jag jobbar just nu med inspelningen av mitt debutalbum, och kan jag beröra en enda människa så som Tina Dico berört mig vore jag väldigt nöjd!

Vad ser du fram emot 2019? Vad vill du skall blir sant på Evelyn Örebro 2019?

Vi behöver nyrekrytera, och jag ser mycket fram emot att möta nya akter. Det ska också bli spännande att följa de akter jag jobbar med idag, många har mycket på gång inför 2019. Och så plockar vi upp samarbetet med Örebro Stadsmission, och kör två nya datum med Vespertine i vår, första i april! Pepp!

[unex_ce_button id="content_p7jkv9qf1" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="18px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#6e377b" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://evelyn.kulturens.se/index.php/highlights-2018/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]Fler highlights![/ce_button]